Schrijf je in, en krijg een e-mail als ik een nieuw blogbericht online zet.

vrijdag 5 januari 2018

2018 en eerste sjaal


Zullen we dromen
dat al onze wensen 
voor 2018
mogen uitkomen.

Met deze wensen wil ik het nieuwe jaar beginnen .
Nu wil ik even nog terugblikken  op 2017, een jaar met blijschap en verdriet en met veel vriendschap, eigenlijk was het nog niet zo een slecht jaar.
Zo gingen mijn vriendin Héléne en ik  tweemaal op citytrip, ééntje naar Brugge en ééntje naar Brussel, ook ging ik met mijn twee andere vriendinnen Rita en Gerda naar Arnemuiden en naar de beurs in Gent en niet te vergeten was er ook de jaarlijkse zussendag.
Alleen ging ik naar de VS op bezoek bij mijn zoon en zijn gezin, echt een periode dat ik even op mijn effen kon komen, geen zorgen , echt genieten.
 Het was  een echt handwerkjaar, met kennismaking met het tunisch haken en de verliefheid blijft maar duren, ben daarvoor ook de persoon die mij in de richting duwde eeuwig dankbaar.
Een groot minpunt in 2017 was natuurlijk  het overlijden van mijn moeder, 98 jaar .
En nu beginnen we aan een nieuw jaar en heb ik reeds mijn eerste sjaal af, wilde even iets anders dan wat ik in mijn handwerkles geef. Zo kwam ik terecht bij het patroon van Wendy, dat je gratis kunt downloaden.
Ik haakte het met garen van de Wibra, kocht onlangs Fenna garen, maar duidelijk van een ander mengeling dan het vorige Fenna garen, ik had drie bollen van 100 gram en ben eigenlijk juist toegekomen met die  bollen, na een paar goocheltrucjes.
Niet de volledige 25 toeren zoals beschreven in het patroon, maar ik ben er ook wel blij mee.
Trouwens de sjaal van Wendy is gehaakt met een soort lacegaren en daardoor is de sjaal fijner, deze van mij is een robuste sjaal.

détaifoto

een halve sjaal
De boordjes werden langs de korte kanten gehaakt met 3 vaste en dan een picootje, langs de lange kanten met 5 vaste en een picootje en dit wegens gebrek aan wol, heb zelf één kant met halve vasten gehaakt i.p.v. vasten.

Patroon : De confetti sjaal

Materiaal  : Fenna garen Limited Edition

Haaknaald : 4.5
groetjes
en tot de volgende keer
Micheline


2 opmerkingen:

 1. Héél mooi!!! En die trucjes om toe te komen met garen, dat ken ik, hihi. Goed opgelost!
  Leuke samenvatting van jouw voorbije jaar. Dat 2018 je evenveel handwerkplezier mag brengen, gezondheid, geluk en blijdschap!
  En dat we mekaar nog vaak mogen tegenkomen hier in blogland!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan!
  En ik wens je natuurlijk een heel goed 2018 toe!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen